pühapäev, 10. oktoober 2010

Kes rohkesti külvab, see ka lõikab rohkesti!

Täna on lõikustänupüha. Sellel puhul oli tänane teenistus pidulikum. Muusikalist poolt oli täiustamas koguduse koor Laudate Dominum. Eriliselt puges hinge R. Toi lühikantaat Sind täname! Huvitav lahendus ja kena esitlus. Nii et tänud Veljole ja kõigile lauljatele!

Paslik on siinkohal tsiteerida Läti kiriku peapiiskoppi Vanagsit, kes ütles kord umbes nii: "Milline on kõige ilusam kirik? Kõige ilusam kirik on inimestest täis kirik". Rõm oli taas näha, et toomkiriku pingid täitusid tihedalt kirikulistest. Rõõm oli, et kogudus (tänu koori toetusele) laulis suust ja südamest. Ja taas saime rõõmustada, et kirikukohvile nii-nii palju kirikulisi tuli. Loodame tõesti, et nendest koosolemistest tunnevad osavõtjad rõõmu ja kaaslaste ning Jumala ligiolu ja et sellest saab ilus traditsioon. Hea meel on, et alati on neid, kes aitavad lauda katta, lauale enda poolt midagi tuua, aga ka hiljem koristada. Suured tänud!

Ja saagu viimaks veel välja toodud Martin Lutheri Väikesest katekismusest tema poolne selgitus- Mis on siis igapäevane leib? (sellest kõneles koguduse õpetaja ka täneses jutluses):
"Kõik, mida me vajame oma ihu toiduseks ja vajadusteks nagu söök, jook, rõivad, kingad, koda ja koht, põld, kariloomad, raha, vara, vaga abikaasa, vagad lapsed, vaga pere, vagad ja ustavad ülemad, hea valitsus, hea ilm, rahu, tervis, kord, head sõbrad, ustavad naabrid ja muud niisugust."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar