kolmapäev, 22. september 2010

3.oktoobril kõlab toomkirikus rootsi-eesti muusika "Stockholms Vokalensemble" esituses

Tere tulemast
Tallinna toomkirikusse
rootsi-eesti muusikat kuulama!
Kontserdil Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus pühapäeval 3. oktoobril kell 13 kõlab Stockholms Vokalensemble esituses Veikko Kiiveri juhatusel mitmekülgne ja huvitav kava rannarootsi rahvakoraalidest ja Cyrillus Kreegi lauludest rootsi ühe tuntuima, kuid Eestis üsna vähetuntud 19. sajandi helilooja August Södermani missani ning loomulikult Arvo Pärdi muusika.
Stockholms Vokalensemble on paarikümneliikmeline kammerkoor, mis loodi Stockholmi Ülikooli õigusteaduse ehk juuraüliõpilaste poolt 1982. aastal. Koor annab igal hooajal kontserte, mille repertuaar varieerub üsna laialt. Lauldud on nii klassikalist vokaalrepertuaari - Bach, Palestrina - kui esinetud ka oma lavashow'dega ooperikooridest kergema muusikani. Rootsi rahvuslik-romantiline ja kaasaegne koorimuusika on kavas enesestki mõista, 2010. aastal eriliselt Arvo Pärdi muusika.
Alates 2009. aasta sügisest on Stockholms Vokalensemble'i juhiks Eestist pärit vabakutseline laulja ja muusik Veikko Kiiver. Ta on omandanud vokaalse muusikalise kõrghariduse Stockholmi Kuninglikus Muusikaakadeemias. Veikko Kiiver laulis aastaid põhiliselt varajasele muusikale pühendunud ansamblites Taanis, Saksa- ja Prantsusmaal, on kaastegev lauljana ligi paarikümnel heliplaadil ning annab regulaarselt kontserte. Ta on tunnustatud vokaalpedagoog paljudel meistrikursustel Rootsis ja Soomes. Tema juhitud ansambel Scala Jacobi on teinud kontserdireisi ka Eestis.
Kontsert toimub Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse ja Stockholms Vokalensemble koostööna.
Sissepääs kontserdile on kõigile vaba! Kava eest annetades toetate toomkoguduse muusikatööd.
Rõõmsa kohtumiseni kontserdil!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar