neljapäev, 16. detsember 2010

Seeniore külastas JÕULUVANA:)


Jõulupühad on ukse ees ja tasapisi on tulemas ka erinevaid jõulukoosvibimisi koguduses sees.

Alguse tegid seeniorid. Tavapäraselt koguneti kuu kolmandal kolmapäeval kell kolm kirikusse. Kõik oli pisut pidulikum kui tavaliselt- jõululaud, ehitud kuusepuu, ka seeniorid ise olid tavapärasest rohkem elevil.
Üheskoos sai lauldud jõululaule ja kuulda koguduse õpetaja Urmas Viilma mõtisklust ootusajast ja Jõululapse tulekust.
Sellel korral oli programm tihe ja üllatusi jagus. Esmalt astus sisse üllatuskülaline, kelleks oli Eesti Piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson. Äärmiselt huvitav oli kuulda tema jõudmist sellele tänuväärsele tööle. Vesteldud sai erinevatest projektidest, millega Piibliselts tegeleb. Ja loomulikult piiblitõlgetest, trükkimisest, levitamisest. Küsimusi jagus ja kuulajad olid tänulikud. Toomkogudusele meeldib eriliselt selleaastane jõulumark, sest keskmes on just meie Maarjaaltari maal. Iga kohalolija sai ümbriku koos jõulumarkidega ka kingiks.
Järgmisena õnnitlesime detsembrikuu sünnipäevalapsi, laulsime, sõime ja jõime.....
kui kostus kõva koputus uksele. Ja loomulikult astus sisse JÕULUVANA. Vaimukas vana esitas üsna intrigeerivaid küsimusi, kuid vastajad hätta ei jäänud. Vanal oli üsna kiire ja seepärast jõudsime kinkide kättesaamise osas üsna kiiresti kokkuleppele. Esmalt laulsime kõik koos "Oh sa õnnistav". Seepeale tuli leida viis osalejat, kes ka üksikult ette astuksid. Tänu julgetele luuletuse lugejatele-lauljatele, sai seegi ülesanne kiirelt lahendatud..... ja juba see jõulumees minema "lendaski". Jagas vaid viimase kallistuse ja lubas järgmisel aastal taas tulla. Kingitused jättis ikka ka meile. Oh seda elevust, kui kõik oma pakke avama hakkasid.... nagu klassikalises Ameerika filmis:)

Ja nii see aeg veeres kella viie poole. Peapiiskop emeeritus Kuno Pajula tegi kena mõtiskluse ja ka lõpupalve ning parimate soovidega said kõik koduteele asuda.

Suur tänu kõigile seenioridele, et taas tulite. Suur tänu, kes te lauda katsite. Tänud peapiiskop Kuno Pajulale, tänud Jaan Bärensonile, jõuluvanale, õpetaja Urmas Viilmale. Südamest tänud Markole, kes alati koosviibimisi aitab ette valmistada (ja enasmasti jääb tänust ilma, oma tagasihoidlikuse tõttu:)).
Aga suurim tänu kuulub Jumalale, Jõululapsele!

Armsad seeniorid! Kohtumiseni uuel aastal!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar