pühapäev, 24. juuli 2011

TALLINNA PIISKOPLIKUS TOOMKIRIKUS JA TEISTES EELK KIRIKUTES MÄLESTATI NORRA HUKKUNUID

Tänasel 24. juuli jumalateenistusel Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus ja teistes EELK kirikutes mälestati Norra tragöödia ohvreid ja palvetati ohvrite lähedaste ning kogu rahva eest.

Peapiiskopi kaastundeavalduses seisab: „Kohutav kuritegu Oslos ja UtØya suvelaagris kõneleb kurjuse jätkuvast kohalolust kaasaja maailmas, isegi seal, kus rahvas on teinud eeskuju andvalt palju inimeste turvalise ja õnneliku elu nimel. Kohkumuse ja kurbusega võtsime vastu teate tragöödiast Norras - maal, kus on jätkunud hoolivust ka teiste rahvaste vastu ja millega Eesti kirikul ja kristlastel on tihedad sidemed. Oleme teiega sel raskel tunnil oma mõtetes ja eestpalvetes, jagades ühist usku armastuse ja headuse võitu Jeesuse Kristuse läbi, „kes on kõrvaldanud surma ning on evangeeliumi kaudu ja toonud valge ette elu ja kadumatuse.”(2Tm 1:16).

Andres Põder lausus: „Avaldan Teile, Norra kirikule ja Norra rahvale Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ja isiklikult enda nimel sügavat kaastunnet. Hoidku Jumala armukäed hukkunuid ja nende omakseid!“.

”Mäed liiguvad ja künkad kõiguvad küll, aga minu heldus ei liigu su juurest ja minu rahuseadus ei kõigu, ütleb Issand, su halastaja.” (Js 54:10).

EELK konsistoorium

Arho Tuhkru
(allikas: www.eelk.ee)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar