teisipäev, 26. aprill 2011

Kristus on üles tõusnud, Halleluuja!

Ta on tõesti üles tõusnud, halleluuja!
Nii hüüdsid kõik kristlased pühapäeval, kui paastuaeg oli mööda saanud, Suur Reede seljatatud ja surm võidetud. Võime rõõmsad ja tänulikud olla, et pühade-periood Toomkirikus möödus õnnistusrikkalt ja rahvarohkelt.
Väga palju kauneid teenistusi ja ilusat muusikat mahtus nendesse päevadesse.
Suur Neljapäev- armulaua seadmise püha. Teenistuse lõppedes kahanes muusika, kahanes valgus, altar korjati tühjaks- just nii nagu Jeesus kisti paljaks tema vangistajate ja rahva poolt.

Suur Reede- muljetavaldav Ristikäik läbi Tallinna kesk- ja vanalinna. Lisaks veel meie kirikus õhtupalvus, kus organist Kadri Ploompuu ja õpetaja Urmas Viilma kandsid vaheldumisi ette F. Liszti "Via Crucis" ja M. Quoist "Palved ristiteel"- üks muusikas ja teine sõnas.

Ning siis lõpuks pühapäev- suur rõõm ja ärkamine! Hommikusel teenistusel kasvas taas muusika, kasvas valgus, lilled ja küünlad altaril. Ülestõusmispüha missal, kell 11 jutlustas peapiiskopl Andres Põder. Laudate Dominum rõõmustas meid kolme kauni lauluga, lisaks Toomkooli lapsed ja õpetajad oma laulude, palvetega.

Pühapäeval, peale lõunat saime oma pühaderõõmu veelgi kasvatada, kui üles astus Chicago lastekoor ja meie kodumaine Ellerhein. Repertuaar oli nö. "seinast-seina" ja usun, et külmaks ei jätnud kontsert kedagi. Sõnadesse on seda siin keeruline panna, seepärast oli taas vahva, et neid, kes ise kohale kogema tulid, oli väga palju. Kõigi üllatuseks ja liigutuseks kõlas viimase lauluna nii Ellerheina kui Chicago Children´s Choir poolt G. Ernesaksa "Mu isamaa on minu arm".

Pühad lõpetas meie kirikus 2.ülestõusmispüha jumalateenistus. Hea meel oli üle pika aja jutlustamas kuulata Rootsi-Mihlik koguduse õpetajat Patrik Göranssoni.

Peale kosutavat teenistust oli Toomkoguduse töötajatel lõpuks mahti ka pühade-laua ümber istuda ja hingata. Õpetaja Urmas Viilma tänas kõiki töötegijaid ja vabatahtlikke, kes igaüks omal moel kaasa aitasid, et pühad Toomkirikus õnnestuksid.

Jumal olgu kiidetud, kõik on hästi korda läinud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar